Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Losgio aiosdag – Trots op de Sociale Geneeskunde!

26 maart 2018 | 09:30 - 17:00

Op 26 maart 2018 organiseert het LOSGIO voor alle aios sociale geneeskunde een inspirerende congresdag met als thema: Trots op de Sociale Geneeskunde!

We beoefenen onze professie immers op basis van onze (groeiende) expertise en we halen voldoening uit ons vak. We staan als sociaal geneeskundigen midden in de maatschappij en de vraagstukken, waarover wij een advies geven, hebben vaak een grote impact op het persoonlijk leven van een cliënt én met regelmaat op de maatschappij.

Daar mogen we dan ook best ook trots op zijn. Sterker nog, we zijn het aan onszelf verplicht om het maatschappelijk belang van onze professie uit te dragen! We hebben als sociaal medisch deskundigen een essentiële rol in de preventie van ziekte en bevorderen van de gezondheid van alle Nederlanders. Dit dienen we uit te dragen richting elkaar, zodat we inzicht hebben wat we voor elkaar kunnen betekenen en elkaar weten te vinden om in samenwerking een vraagstuk op te lossen. Daarnaast ook aan onze collega’s binnen de curatieve sector, zodat de ketenzorg verder strekt dan het behandelen van een medisch probleem.

Maar, we vinden het vaak nog niet zo makkelijk om de ander te vertellen wat we nu precies doen en vooral waarom het zò belangrijk is wat we doen. Ook daar gaan we tijdens dit congres aandacht aan besteden. Inspirerende sprekers zullen ons tijdens de plenaire sessie in de ochtend inzicht geven in hun missie en hun strategieën om dit over de bühne te brengen. In de middag gaan we tijdens interactieve workshops dieper in op een aantal relevante thema’s. We leren elkaar (en onze expertises) beter kennen tijdens de boeiende discussies waartoe deze thema’s uitnodigen. De dag wordt op een pakkende en ludieke wijze afgesloten.

De voorbereidingen zijn in volle gang, en het belooft een leuke en leerzame dag te worden. Bovendien telt deze dag mee als (verplicht / keuze) onderwijs. Dus noteer deze datum alvast in je agenda. Je ontvangt een mail van je opleidingsinstituut zodra je je kunt inschrijven.

Gegevens

Datum:
26 maart 2018
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Schola Medica
Orteliuslaan 750
Utrecht, Nederland