Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Masterclass Doelmatigheid voor onderwijskundigen

1 maart 2018 | 09:30 - 17:00

Artsen al tijdens de opleiding bewust maken van doelmatigheid van zorg en hun invloed daarop, dat is een van de opdrachten waar de geneeskundige opleidingen voor staan. Op termijn wordt dit onderwerp onderdeel van de opleidingsvisitatie en moeten opleidingen daar aantoonbaar aandacht aan besteden. Het Bewustzijnsproject faciliteert voorbeelden die aios, opleiders en onderwijskundigen als voorbeeld kunnen gebruiken om het in de eigen opleiding in te voeren. Daarnaast moeten opleidingen zelf actief aan de slag gaan en blijven.

Direct online aanmelden

Masterclass doelmatigheid

Als onderwijskundige kun je hierbij tegen vragen aan lopen. Hoe maak je opleiders op een prettige manier bewust van wat doelmatigheid betekent en hoe er in de opleiding invulling aan te geven? Hoe neem je die aandacht op in het kwaliteitssysteem? Wat als de opleider zich buiten jouw directe bereik bevindt?

In de masterclass doelmatigheid voor onderwijskundigen krijg je praktische methodieken aangereikt en leer je hoe deze goed in te zetten om doelmatigheid in de opleiding te implementeren.

Inhoud

Je gaat aan de slag met onder andere het verkennen en afbakenen van jouw rol, kennis maken met manieren hoe doelmatigheid in de opleiding vorm kan worden gegeven en doorloopt het proces van in gesprek gaan met een opleider, zodat je weet welke stappen jij te zetten hebt. Ook leer je hoe je het op instellingsniveau aan kunt pakken.

Opbrengst

Na de masterclass heb je concrete handvatten en formats waarmee je de geneeskundige vervolgopleidingen nog beter kunt adviseren en ondersteunen bij het aantoonbaar aandacht besteden aan doelmatigheid in de opleiding.

Voor wie

Onderwijskundigen die betrokken zijn bij de geneeskundige vervolgopleidingen.

Programma

09.30 – 10.00     Ontvangst met koffie

10.00 – 10.30      Ochtendprogramma:
kennismaking, inzicht in doelmatigheid, methodieken en verdieping

12.30 – 13.30     Pauze

13.30 – 15.00     Middagprogramma
In gesprek gaan, adviseren op opleidingsplannen en aanpak op instellingsniveau

16.30 – 17.00     Afsluiting

Datum en locatie

Donderdag 1 maart 2018

De Witte Vosch, Oudegracht 46, 3511 AR, Utrecht

Aanmelden

Naar het aanmeldformulier

Aan de masterclass zijn geen kosten verbonden. Na aanmelding wordt op je komst gerekend met uitwerking van het programma. Je ontvangt een week van tevoren een e-mail met de laatste informatie en voorbereiding. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan kun je dit doorgeven tot uiterlijk 22 februari 2018.

Bij afwezigheid zonder afmelding, brengen we € 100,00 in rekening.

Voor vragen kun je een e-mail sturen of bellen naar 0183-641074.

Gegevens

Datum:
1 maart 2018
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Categorie: