Serious Game Doctor Flow

Hoe kom je tot de juiste diagnose? Wat levert de behandeling de patiënt op? Wat kost het en is het de beste keuze? Elke dag neem je als arts talloze beslissingen. Vaak samen met patiënt en collega’s. Als artsen in de opleiding al leren om aandacht te hebben voor doelmatigheid, blijken ze onnodige kosten te kunnen laten afnemen. Dat betekent wel dat je expliciet alert moet zijn op het doelmatigheidsaspect van je beslissingen.

Oefenen met een app

Ook hiervoor geldt: oefening baart kunst. En oefenen kun je binnenkort volop met de app ‘Doctor Flow’. Op een speelse manier zet deze game op je smartphone of tablet je aan het denken over de inzet van diverse diagnosemogelijkheden en bijbehorende kosten. Vergeet ook de kwaliteit van zorg en patiënttevredenheid niet! Je verdient de meeste punten als je op alle fronten de optimale keuze maakt.

Wedstrijd

Doctor Flow wordt gelanceerd op het symposium Doelmatigheid van Zorg op woensdag 18 april en is vanaf die dag te downloaden in de App Store en de Google Play store. Dan kun je je ook inschrijven voor de wedstrijd in Doctor Flow: stel jij het meest efficiënt en met de grootste patiënttevredenheid de juiste diagnose? Speel voor de high score! De winnaar krijgt een landelijk podium met publicatie en interview op deze website.

De game is ontwikkeld voor geneeskundige specialisten door OOR ZWN, in samenwerking met het landelijke Bewustzijnsproject.