Op woensdag 18 april is de Doelmatigheidsprijs 2018 uitgereikt aan aios Evelien van Eeten met het project 2TWNTY4: de juiste patiënt op de juiste plaats

Tot en met 31 januari konden aios een initiatief indienen dat bijdraagt aan doelmatig leren denken en handelen, om kans te maken op de Doelmatigheidsprijs 2018. In totaal hebben zij 46 projecten ingediend.

De jury, bestaande uit een opleider, twee aios, een onderwijskundige, een lid van de stuurgroep van het bewustzijnsproject, een bestuurder en twee leden van de cliëntenraad LUMC, koos uit al deze inzendingen twaalf projecten die op het symposium Doelmatigheid van Zorg 2018 op 18 april 2018 worden gepresenteerd.

Meer informatie over het symposium

Nominaties en presentaties

De genomineerden voor de Doelmatigheidsprijs 2018, per parallelsessie en in willekeurige volgorde, waren:

Kostenbewustzijn

Choosing Wisely

Risicomanagement en ethiek

De prijs werd uitgereikt door de winnaar van de ‘Doelmatigheidsprijs 2017’ Michiel Hageman, aios orthopedie. Alle ingediende projecten zijn in te zien in een projectenboek dat de deelnemers tijdens het symposium krijgen. Het projectenboek wordt dan ook gepubliceerd op de website.

Waarom een prijs?

Doelmatig leren denken en handelen is cruciaal: we willen allemaal de best mogelijke kwaliteit van zorg tegen verantwoorde kosten. Ook in de opleiding tot specialist komt steeds meer aandacht voor dit maatschappelijk relevante thema. Met de Doelmatigheidsprijs willen we aios stimuleren om met een kritische blik te kijken naar de praktijk van alledag en te zien waar verbetering mogelijk is om de zorg te blijven verbeteren.