Op het symposium Doelmatigheid van Zorg 2018 werd de serious game Doctor Flow gelanceerd. Deze gratis app voor je smart phone of tablet zet je op een speelse manier aan het denken over de inzet van diverse diagnosemogelijkheden en bijbehorende kosten. Wat is er nodig? Wat levert de behandeling de patiënt op? Wat kost het en is het de beste keuze?Vergeet ook de kwaliteit van zorg en patiënttevredenheid niet! Je verdient de meeste punten als je op alle fronten de optimale keuze maakt.

Bekijk de trailer

Wedstrijd

Vanaf 18 april kun je Doctor Flow downloaden in de App Store en de Google Play store. Je kunt nu ook meedoenaan de wedstrijd in Doctor Flow: stel jij het meest efficiënt en met de grootste patiënttevredenheid de juiste diagnose? Speel voor de high score! De winnaar krijgt onder meer een landelijk podium met publicatie en interview op deze website. Daarvoor heb je tot 22 mei 2018 10.00 uur de tijd.

De wedstrijd is afgelopen. De winnaar wordt binnenkort bekend gemaakt.

De game is ontwikkeld voor geneeskundige specialisten door OOR ZWN, in samenwerking met het landelijke Bewustzijnsproject.