Over OOR Leiden

Het samenwerkingsverband OOR Leiden wil optimaal alle opleidingsmogelijkheden gebruiken binnen het brede scala aan zorg binnen de grenzen van deze regio. Hiervoor bundelen de aangesloten ziekenhuizen/instellingen hun krachten met behoud van hun eigen karakter. Zo onderhoudt en bouwt de OOR Leiden in gezamenlijkheid aan de beste medische vervolgopleidingen van Nederland.

Er hebben inmiddels een aantal projectteam bijeenkomsten plaatsgevonden en een brainstorm met opleiders, aios, onderwijskundige en een beleidsmedewerker uit alle instellingen binnen de OOR Leiden. Het project is bij de COC’s in de regio onder de aandacht gebracht, met de uitdrukkelijke uitnodiging voor geïnteresseerden om deel te nemen.

Bekijk het projectplan van OOR Leiden

Activiteiten en focus

Tweede helft van 2017

De OOR Leiden hield zich bezig met het stimuleren en ondersteunen van aios-initiatieven en –projecten en het trainen en informeren van opleiders en aios professionalisering op het vlak van doelmatigheid:  het uitvoeren van landelijk ontwikkelde TtT Doelmatigheid, presentaties aan COC, Quick scan Doelmatigheid. Tevens is de OOR als co-organisator bij de landelijke symposium Doelmatigheid van Zorg 2018 betrokken. 

Focus eerste helft van 2018

In de eerste helft van 2018 richt de OOR Leiden zich op de uitreiking van de ‘Aios OOR Leiden prijs’ en de trainingen Teach the Teachers ‘Doelmatigheid voor Opleiders’ en DOO ‘Doelmatigheid voor Aios’. Daarnaast vindt het landelijke symposium in april plaats, wordt aan een aantal grotere projecten landelijke bekendheid gegeven, zal Scientific Community Choosing Wisely en Doelmatigheid vormgegeven worden en doelmatigheid worden opgenomen in de regionale opleidingsplannen.

 

Op woensdag 18 april 2018 is het Symposium Doelmatigheid van Zorg 2018, een samenwerking tussen het Bewustzijnsproject en OOR Leiden.

Op maandag 26 juni 2017 verzorgde OOR Leiden een minisymposium in het teken van doelmatigheid. Lees het verslag.

Voorbeelden die binnen deze OOR plaatsvinden

Heb je zelf een best practice in deze OOR? Dan kun je deze aanmelden voor publicatie op de website.

110524035809221

OOR Leiden

Onderwijs- en Opleidingsregio Leiden
V0-P, kamer V7-34
Postbus 9600
2300 RC Leiden

071 526 8359
info@oorleiden.nl

www.oorleiden.nl

Boegbeeld
Wilco Peul, opleider neurochirurgie

Wilco Peul
opleider neurologie, neurochirurg

Contactpersoon
Lennart Rem

Lennart Rem
Stuur een e-mail

Deelprojectleden
LUMC/H+MC dhr. prof. dr. W. Peul – opleider neurologie
Reinier de Graaf dhr. dr. W. Posthuma, vz ROC, interne geneeskunde
ROC OOR Leiden mw. drs. S. Donk – secretaris
OOR Leiden / HAGA dhr. drs. L. Rem – onderwijskundige
mw. dr. Anastasia Egorova, aios cardiologie, adviseur/contactpersoon aios