Resultaten OOR UtrechtEen oude jas die je aantrekt!

Het bespreekbaar maken van behandelwensen en –grenzen, het ontwikkelen van een serious game rondom infectieziekten en het verstandig aanvragen van laboratoriumonderzoek. Dit zijn drie voorbeelden van onze tien deelprojecten waarbij aios een belangrijke doelmatigheidsslag maakten. Naast deze projecten hebben we ook sterk ingezet op awareness en gedragsverandering om zo te zorgen dat doelmatigheid “een oude jas wordt die je aantrekt”.

Overzicht opbrengsten

Op woensdagavond 12 september 2018 presenteerde OOR Utrecht de opbrengsten van haar activiteiten tijdens het Bewustzijnsproject. Klik op de afbeelding om de volledige posterpresentatie te bekijken.

Download het eindrapport van OOR Utrecht

Berichten

Over OOR Utrecht

De OOR (Onderwijs-en Opleidingsregio) Utrecht bestaat uit een regionaal opleidingsnetwerk waarin het UMC Utrecht en haar partnerziekenhuizen samenwerken ten behoeve van een optimale invulling van het initiële geneeskunde onderwijs en de medische vervolgopleidingen.  OOR Utrecht levert een bijdrage aan deelprojecten van het Bewustzijnsproject ten aanzien van het ontwikkelen en implementeren van opleidingsmethoden voor kosteneffectief kwaliteit leveren. Er is een aios aangesteld om deze deelprojecten te begeleiden. Deze aios zal zelf ook een van de deelprojecten helemaal uitwerken. De deelprojecten in OOR Utrecht vind je in het projectplan.

Bekijk het projectplan van OOR Utrecht

Voorbeelden binnen deze OOR

Deelprojectleden

UMC Utrecht Boegbeeld: mw. prof.dr. Karin H.A.H. Kaasjager – opleider interne geneeskunde, medisch afdelingshoofd Interne Geneeskunde
drs. Alex Gosselt, fellow intensive care
Contactpersoon: mw. Iris Leenders, beleidsmedewerker onderwijs
drs. Tom van de Woestijne, fellow endocrinologie
drs. Paula van Ooik, fellow acute geneeskunde
dr. Melvin Lafeber, fellow vasculaire geneeskunde
drs. Bram Vrijsen, internist acute geneeskunde
drs. Laura Vos, aios interne geneeskunde
drs. Willemijn Huiszoon, fellow acute geneeskunde
Monique van Kleef, PhD student Vasculaire Geneeskunde