Doelmatigheid, jouw kwaliteit?

Met deze vraag opende eind 2016 de inschrijving voor de Doelmatigheidsprijs 2017. Aios konden vervolgens tot 31 december 2016 een project indienen dat bijdraagt aan doelmatig leren denken en handelen. In totaal gaven 30 aios gehoor aan de oproep. De jury, bestaande uit een aios, een medisch specialist, een doelmatigheidsexpert en een manager, verbonden aan de medische vervolgopleidingen OOR ZON, nomineerde er twaalf.

Waarom een prijs?

Doelmatig leren denken en handelen is cruciaal: we willen allemaal de best mogelijke kwaliteit van zorg tegen verantwoorde kosten. Ook in de opleiding tot specialist komt steeds meer aandacht voor dit maatschappelijk relevante thema. Met de Doelmatigheidsprijs, een initiatief van OOR ZON, willen we aios stimuleren om met een kritische blik te kijken naar de praktijk van alledag en te zien waar verbeteringen mogelijk zijn om zo de zorg te optimaliseren.

In het projectenboek vindt u de ingezonden projecten, waaronder de twaalf genomineerden. Laatstgenoemden presenteren vandaag hun project op het symposium. Daarna worden de stemmen geteld en wordt de winnaar bekend gemaakt.