Tool projectmatig werken

Als aios werk je tijdens de opleiding in verschillende instellingen. Je komt soms dingen tegen die je verbazen. Omdat je hebt gezien dat het elders efficiënter ging of omdat jij met een nieuwe blik kijkt naar handelwijzen en processen die in de loop der jaren zo zijn gegroeid. Je kunt jouw verwondering omzetten in actie door een project te starten. Dat biedt je een schat aan leerervaring en is een beproefd middel om doelmatig te leren denken en werken. Maar waar begin je?

Tool Projectmatig Werken

De online tool ‘Projectmatig Werken’ helpt je op weg. Je leert de belangrijkste onderdelen voor kleinere projecten, hoe je een project begint en welke stappen je moet zetten. En als je al begonnen bent, kun je het als naslagwerk gebruiken: je kunt direct naar het onderwerp dat nu voor jou relevant is. Het is dus geen e-learning die je van A tot Z doorloopt, maar een handige tool die je erbij kunt pakken als je ‘m nodig hebt.

Projectmatig Werken bevat tien hoofdstukken. Daarin komt aan bod hoe je doelen formuleert, je een projectteam samenstelt en projectplan schrijft, hoe je omgaat met weerstand en je met goede communicatie vaart in je project houdt, draagvlak in de organisatie en focus in je team realiseert.

Wil je meer verdieping? Ga dan aan de slag met de e-learning Stakeholders!

Voor en door aios

Er zijn natuurlijk meer algemene bronnen voor informatie over projecten. Projectmatig Werken onderscheidt zich omdat de tool speciaal is ontwikkeld door het Bewustzijnsproject en OOR Noord- en Oost Nederland vanuit de belevingswereld van de aios, met medewerking van aios.