Op het symposium Doelmatigheid van Zorg op 18 april jl.werd Doctor Flow gelanceerd, een gratis doelmatigheidsapp. De eerste spelers konden meedoen aan een wedstrijd: wie stelt het meest efficiënt en met de grootste patiënttevredenheid de juiste diagnose? De uitslag is nu bekend.

Doctor Flow

En de winnaar is…

Dan Thao Vij, aios SEH in het VieCuri Medisch Centrum te Venlo!

Zowel op het doelmatig stellen van de diagnose als op patiënttevredenheid behaalde hij de meeste punten. De game maakte hem ervan bewust dat je soms compromissen nodig hebt en er tegelijkertijd wel voor moet zorgen dat alle patiënten op de juiste plek komen en tevreden zijn. Hij vindt Doctor Flow een aanrader voor aios omdat het niet altijd zo makkelijk is om tegelijkertijd optimaal aan belangrijke factoren als klanttevredenheid, juiste diagnose, snelheid en kosten te kunnen voldoen. In het spel kom je dat tegen. Daarbij is verhelderend om te zien dat je, als je bijvoorbeeld twee keer een goedkopeer test van 90% betrouwbaarheid achter elkaar doet ipv een dure test van 100% betrouwbaarheid, je toch op de juiste plek komt.

Wil je zelf ervaren hoe Doctor Flow werkt en kijken wat het jou oplevert? Download de app dan gratis in de App Store of de Google Play Store!

De game is ontwikkeld voor geneeskundige specialisten door OOR ZWN, in samenwerking met het landelijke Bewustzijnsproject.